7 november 2012

Visa och berätta

Idag på klassrådet föreslog barnen att vi skulle införa "visa och berätta" - att några barn per gång skulle få ta med sig något hemifrån och visa upp och berätta om saken. Jag tyckte att detta var en jättebra idé som ger barnen tillfälle att prata inför varandra och lyssna på varandra. Jag tror att det är bra att "skolvärlden" och "hemmavärlden" hör ihop och kan mötas ibland. Extra roligt är att det var deras initiativ.

Min tanke är att man ska kunna välja lite vad som helst att ta med och berätta om: en leksak, en bok, en fin sten, en keps man hade som liten, en visp man tycker ser rolig ut... Eller något helt annat! Risken när man tar med sig saker till skolan är ju dock att de följer med ut på rasten, och sedan försvinner eller går sönder. Därför är det väl lämpligt att inte skicka med barnen alltför dyra saker. 

Vad tänker ni om detta? Jag vill gärna höra era åsikter! Är det en rolig sak som kan vara både nyttig träning och en rolig rutin för barnen, eller har ni dåliga erfarenheter av att barnen tar med sig saker till skolan som försvinner?

Kommentera!

1 kommentar:

  1. Ulrica Andersson8 november 2012 20:06

    Det är en rolig idé att låta barnen ta med sig saker och berätta om dem!

    SvaraRadera