10 januari 2013

Läxor, svenska och matte

Vi kör igång hårt redan första dagen, med två läxor hem på en gång.

Svenska
Jag skickade hem barnens läsläxor (Moa och Mille respektive Pojken och Tigern) idag. Då får de inte en hel vecka på sig, eftersom den ska vara tillbaka på måndag som vanligt, men kanske har ni möjlighet att lyssna på dem i alla fall en gång innan måndag. Sen kommer de att få tid att läsa den i skolan på måndag också. Att jag gör såhär är för att de ska ha ett läst kapitel att jobba med på lektionen på tisdag som vi brukar. Hinner de inte läsa varken idag eller imorgon så är det inte hela världen. Det fick bli lite special denna vecka. Tvåorna har sida 71-75 i läxa, och treorna sida 103-114.

Matte
Idag började vi med arbetsområdet tid. Det är ett område som rymmer mycket: läsa av analoga och digitala klockor, uppskatta hur mycket tid man behöver för att exempelvis städa rummet eller cykla till skolan, och veta hur många dagar det går på en månad och ett år, för att ta upp några exempel. Prata gärna om detta hemma - till exempel genom att nämna dagens datum, fråga vad klockan är eller säga att nu har du en kvart kvar att leka innan middagen.
   För att ge barnen möjlighet att öva hemma, och för att visa er vad vi gör på matten just nu, fick barnen idag hem en matteläxa. Den ska inte fyllas i och inte lämnas tillbaka, men man kan ha den hemma för att kika på då och då under kommande veckor. Kanske kan ni läsa den tillsammans med barnen eller sätta upp den på kylskåpet?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar